Fritekst søk:
 

Velkommen til Stavanger-regionen
Stavanger-regionen er en av de største og viktigste nærings- og bostedsregionene i Norge, med rundt 250.000 innbyggere. Regionen kalles ofte for 20-minutters regionen, for i løpet av en snau halvtime kan du komme deg fra den ene enden til den andre, fra strendene ute ved Nordsjøen til fjordene i Ryfylke, fra bysentra til landlige omgivelser.

Dessuten er infrastrukturen meget godt utbygd:

Her er det både jernbane - Sørlandsbanen - til Kristiansand og Oslo, og internasjonale flyruter til en rekke destinasjoner i Skandinavia, Kontinentet og De britiske øyer. Stavanger har dessuten bilfergeforbindelse til Danmark.

 

Foruten Universitetet i Stavanger er flere høgskoler lokalisert i regionen. Næringslivet er ekspansivt og internasjonalt orientert, ikke minst som følge av at regionen er senter for norsk olje- og gassvirksomhet. Alle de store olje- og energiselskapene har sine hovedkvarter i regionen, og de siste par årene har en lang rekke mindre olje-/energirelaterte selskaper åpnet kontorer her.

Alt dette gjør Stavanger-regionen til et viktig nasjonalt tyngdepunkt for verdiskaping og eksport. Ikke nok med det: Regionen  tilbyr næringsarealer til bedrifter som ønsker å etablere seg her. I tillegg har befolkningen et variert kulturtilbud, med alt fra symfoniorkester til golfbaner, fra profesjonelt teater til fotballklubben Viking – bare for å nevne bitte litt av alt det som gror og trives i regionen.

   
 
 
Stavanger-regionen Næringsutvikling...
... er en av pådriverne for utviklingen i 14 kommuner, fra Hå i sør til Kvitsøy i nord.

21.01.2009 Av:Erik Lindboe

 
Statistikk for Stavanger-regionen
Her finner du opplysninger fra hele regionen.

07.03.2007 Av:Erik Lindboe

 
Stavanger-statistikken
oppdateres kontinuerlig på nær sagt alt som rører seg i kommunen.

01.03.2007 Av:Erik Lindboe

 
Stavanger2008
Link til Kulturhovedstadens hjemmeside

24.10.2006 Av:Erik Lindboe

 

 
Næringsforeningen i Stavanger regionen
tilrettelegger ulike typer møteplasser for presentasjon, gjennomgang og diskusjon av problemstillinger som berører næringslivet.
Mer informasjon om Stavanger-regionen
Kart over Rogaland
Klikk på områdene for mer informasjon
Aktuelt
CO2-fri hydrogen fra Risavika

13.04.2007 Av:Erik Lindboe

Jan Egeland blir professor ved UiS

16.02.2007 Av:Erik Lindboe